START UP NATION 2020

Programul pentru microindustrializare vine cu microgranturi de până la 450.000 de lei, iar programul pentru companiile din comerţ şi servicii vine cu granturi de până în 250.000 de lei.

Ministerul Economiei va începe, din a doua parte a lunii iunie, deru­larea programelor pentru sprijinirea IMM-urilor locale, precum Start-Up Nation, programul de microindustria­lizare sau programul pentru companiile din comerţ şi servicii.

„La Ministerul Economiei avem în continuare programul de micro­industrializare care se adresează IMM-urilor, cu microgranturi de până la 450.000 de lei pentru investiţii, pentru echipamente tehnologice. Avem programul de comerţ şi servicii unde vorbim de granturi de până în 250.000 de lei pentru firme care au codul CAEN activitatea de comerţ sau de servicii şi programul Start-Up Nation, un program pe care vrem să îl rebranduim, să fie orientat către antreprenoriat. Acestea sunt progr­amele pe care Ministerul Economiei vrea să le deruleze din a doua parte a lunii iunie“, a declarat Virgil Popescu în cadrul unei videoconferinţe organi­zate de Consiliul Naţional al Întreprin­derilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

„După părerea mea, Start-Up Nation, în momentul de față, este un program social. Am observat granturi câștigate de companii care s-au angajat că vor avea 60 de salariați. Or, asta e mai mult decât ridicol, după părerea mea. Eu cred că Start-Up Nation trebuie să stimuleze antreprenorii care știu să facă business, care folosesc ultimele tehnologii în dezvoltarea companiilor lor și care pot să aducă plusvaloare. Nu cred că Start-Up Nation trebuie să ajute companiile care au un număr mare de angajați să și-i transfere pe companii noi și să folosească pentru aceasta banii statului. Din păcate, o parte dintre progarmul Start-Up Nation din 2018 a fost orientat către acest lucru, criteriul principal pentru acordarea acestui grant fiind numărul mare de angajați”, a mai spus Virgil Popescu.

Sursa: www.zf.ro

+40 723 856 478

Suna un consultant

contact@aconsulting.ro

Transmite-ne mesajul tau prin e-mail

Esti interesat de acest program? Transmite unui consultant mesajul tau chiar acum!

Prin trimiterea acestui formular esti de acord cu stocarea si procesarea datelor tale de catre acest site conform Politicii de confidentialitate

Sunt de acord