Cooperativele sunt singura solutie realista In Agricultura!

România urmează să beneficize de 13 miliarde de euro în viitorul exercițiu bugetar european 2021-2027, a anunțat ministrul la emisiunea „România în realitate”, transmisă de site-ul realitatea.net.

„Accesarea banilor europeni se face prin cei doi piloni: plățile directe, apoi pentru dezvoltarea rurală, unde se da si pe masuri, unde pot accesa autoritatile publice locale, dar si masuri specifice pentru sprijinirea anumitor producatori mai mici. (…) Noi lucrăm la noul Plan Național Strategic ca să vedem care domenii din agricultură  trebuie sprijinite, ca să nu mai repetăm greșelile din trecut”, a declarat ministrul Agriculturii. 

Oros: „1 miliard de euro deficit al balanței comerciale, pentru că exportăm, practic subvenții”

„Interesul nostru e foarte clar: dorim sa sprijinim toate sectoarele din agricultură și alimentară. Balanta comerciala e deficitară din 2015 –  1 miliard de euro deficit. În 2019, in luna noiembrie aveam 998 de milioane de euro deficit al balantei comerfciale. Noi exportam practic subventii, pentru că exportăm în cantitate mare materie prima – cereale, animale vii, si importăm faina ș.a., creând acest deficit comercial foarte mare. Nu este benefic”, a mai spus Oros.

Soluția pentru a nu mai importa atât de mult este finanțarea, sprijinirea celor cu activitate deficitară, a producătorilor mici, al asocierilor tip cooperativă. 

„În viitorul Program Național Strategic, prin aceste fonduri europene să se finanteze cei care au activitate in procesare, depozitare, unde sunt deficitari, sa sprijine ascocierile de tip cooperativa, unde producătorii mici nu au reusit să-si vândă marfa. Singura soluție realistă este aceea a cooperativelor”, este de părere Adrian Oros.

„Cantitatea de produse pe care le produce fiecare e foarte greu să le valorifice daca e singur pe piață. (…) E foarte greu sa faca contracte cu marii retaileri pe toată perioada anunlui, ei au producții doar sezonier. Dar, daca sunt organizații tip cooperativa, și pe teritoriul României sunt cooperative in zona legumiculturii, creșterii animalelor, producere carne, unde producatorii mici și medii pot vinde marfa către retaileri dar si pe pietele locale, astfel incat toata productia lor sa fie contractată”, a mai explicat ministrul Agriculturii la „România în realitate”, transmisă de site-ul realitatea.net.

 

CONTACTEAZA-NE DACA ESTE INTERESAT DE INFIINTAREA UNEI COOPERATIVE AGRICOLE! NOI NE OCUPAM DE TOATA DOCUMENTATIA PENTRU INFIINTARE!

+40 723 856 478

Suna un consultant

contact@aconsulting.ro

Transmite-ne mesajul tau prin e-mail

Esti interesat de acest program? Transmite unui consultant mesajul tau chiar acum!

Prin trimiterea acestui formular esti de acord cu stocarea si procesarea datelor tale de catre acest site conform Politicii de confidentialitate

Sunt de acord